22 juni 2022

Terug naar overzicht

Weten wanneer je om hulp moet vragen.

‘Hoe gaat het met de boekverkoop?’ 


Een leuke vraag zou je denken, maar mij geeft het iedere keer weer stress. ‘Wat ga ik hier nou toch op zeggen? Ik heb nog lang niet alles verkocht. Wanneer gaat het goed?!’ Ze bedoelen het goed, dat weet ik, toch voel ik die druk elke keer weer. Ik leg de lat voor mezelf ook hoog. Als onbekende schrijfster die het allemaal zelf doet, doe ik het vast niet slecht. Alles doe ik zelf. Toch merk ik dat ik graag een groter succesverhaal zou willen vertellen.

 

Een jaar geleden begon ik met het waarmaken van mijn droom. Ik heb het kinderboek geschreven en uitgebracht, het ligt in de bibliotheken en toch voelt het nog steeds niet als succes. Had ik nou echt verwacht dat het nu al uitverkocht zou zijn? Nee, dat niet. Had ik verwacht dat het allemaal vanzelf zou gaan? Nee, ook dat had ik niet bedacht. Waar ik me wel op had verkeken is hoeveel tijd en energie het kost om het te promoten. Ik zou er eigenlijk een fulltime job van moeten maken. Dingen posten, langs boekhandels en ondertussen ook aan het tweede deel werken… Het is echt veel. Het vervolg moet er komen, het creëren vind ik nog steeds onwijs leuk. Maar de PR? Dat kan ik niet alleen en daarom wordt het tijd om hulp te vragen…

 

Gun jij mij een beetje dat succesgevoel en heb je het boek nog niet in huis? Zou je ‘m dan willen bestellen? Of misschien straks lenen bij de bibliotheek?

 

Heb jij het boek al gelezen? Dan wil ik vragen of je er dan een recensie over wilt schrijven op deze site of op bol.com. En wil je er dan ook anderen over vertellen?

 

Ben of ken jij tot slot iemand die mij wilt helpen met de PR van de reeks Doktertje Mik? Laat het me dan weten via een mailtje naar chantal@doktertjemik.nl. Wie weet ligt mijn boek binnenkort bij boekhandels door heel Nederland en grote instituties zoals SEIN. Allemaal door jou hulp!